Uitslag 1ste WAC DX CLUB veldmeeting 2018


WAC 1e  antenne veldmeet dag 14 juni 20018 Het wordt weer leuk op de 27 MC.

Op 14 juni  20018 organiseerde de Whiskey Alpha Charlie  DX  Club een antenne veld meet dag op de locatie Camping Knieseerd Kelper-Oler.  De eigenaar Remy van de Sande (pa0san) verwelkom gastvrij en aller hartelijkst. Dat wij niet de enige radioamateurs waren bleek al heel gauw aan de vele antennes die geplaats waren. Een waar paradijsje voor radiocommunicatie en zendamateurs. De voorziening  is  voortreffelijk. De beschikbare ruimte is geweldig. Kortom tijd om de antennes te installeren.

En wat hadden we bij ons? 1  5/8 gpa ½  golf groundplane 3 element 1/5 lambda beam en voor de lol een 1/5 lamba boemerang ,die het overigens  verassend goed  werkten.

Mobielemast.

De mobiele  uitschuifmast heeft in deze omstandigheden erg goed zijn werk gedaan. Geen enkel probleem om de mast met de antennes omhoog te krijgen. (Beam ca 6 meter 5/8 gp ca 18 meter.)

Voor de Boemerag en de ½ gp  hebben we  een fiber uitschuifmastje van 6 meter aan de “”omgebouwde panda bevestigt. Tiresstrips en ductape is een uitstekend bevestiging materiaal

Omdat het  zonnetje ook zijn best deed besloten  we de  zend installatie ook maar buiten te zetten. Met als  gevolg  nieuwschierige zendamateurs die  even een kijkje kwamen nemen. Een reden  voor een gezellig praatje over onze hobby.

Vossenzender Het eerste wat we hebben gedaan is de vossenzender in werking  zetten Eigenlijk wilde we een kunstje uithalen door de vossen zender via  Den-haag  aan te laten sturen. Maar we hadden pech Ziggo liet het  in den-haag met het internet even afweten. Maar de intec zender stuurde het vossensignaal de hele dag aan ..  Met een uitdagende babbel daagde wij  amateurs uit om ons uit te pijlen. Slechts 1 amateur  wist ons te vinden  na  4 uur pijlen en een bijna lege bezine tank wist hij ons te vinden. Beste man  noemde geen call en certificaat  hoefde hij ook niet. Uurtje later kregen we ook nog even bezoek van Tim 19wac3105 en zijn maatje Piet. Werd het nog gezelliger..

De antenne meeting.

Gezien de ideale  lokatie en de  bijna optimale opstelling van de antennes.,was het dolle pret pogingen om een eenvoudige LOKALE verbinding te maken lukt nauwlijks.Propogaties waren zo sterk dat  bij elke aanroep  onze vrienden uit italie,spanje frankrijk. Reageerde. Dan maar  even wachten.  Tot de condities  daalde.. NOU  NEE DUS !!!!bij elke cq  aanroep (bewust in het nederlands) 10 tot 30 over negen SI my friend  19wac000 di ollanda. !!! EEN andere grap was even een aanroep te doen naar 14WAC001 vriendje Ludo  was niet te horen maar een frans station uit Lion presteerde het om 40 over 9 ( jawel)  ons flink te over rule met zijn signaal met als gevolg dat  de spanjaarden ook een duid in het zakje  gingen doen. Kortom  een kakafonie op de frequentie. Maar geduld en vasthoudendheid  hebben we toch een babbel kunnen maken met een aantal  cb vrienden  in Roermond, Weert, en Sittard . Het laatse vond ik leuk. Een van de stations vertelde  dat hij nog nooit  een verbinding buiten Sittard had gemaakt.. Natuurlijk  even vertellen dat hij de gateway van sittard moest proberen . En ja hoor ging  stukken beter

. ANTENNES EN NOG EENS ANTENNES voor de beschikbare HAMBANDEN en het WAC ANTENNEPARK.  WAT EEN FEEST!

WAC DUTCH DX CLUB  location contest. Dat was ook erg leuk. WAC deelnemers deden flink hun best om achter onze locatie te komen. En sommigen kwamen er heel dichtbij. Maar  slimme Herman uit Eethen Nb bewees dat hij een echte luistervink is. Door de informatie te  combineren  is hij er achter gekomen dat wij in de lokatie Kelper-Oler zaten. Daarmee met lof  het certifikaat WAC top radio-communictie amateur 20018 heeft verdiend.

19 WAC001 Whiskey Alpha Charlie   Dutch DX CLUB evenementen ronden.. Met de evenementen call 19Whiskey Alph Charlie  000 dutch dx clubzender  was onder de bezielenden leiding van rondeleider 14WAC001 LUDO een gezellige ronde waar een groot aantal clubleden  aanwezig waren..

Met dank voor het organiseren

Pa0san Remy Kelper -Oler             Beheerder lokatie

Tim Sittard                                         Lokatie management

Michiel Voorburg                             Techniese suport

Robert Den-haag                              Technies suport

Ludo Tours Frankrijk                        Rondeleider en  coordinatie

Marco /a Kelper-Oler                        Installeren antennepark Tineke Zutphen      Cornelis  Zutphen

Tot slot. Dit evenement  is opgedragen  als waardering voor zijn jarenlange inzet en ontwikkeling van het  WAC GATEWAY system  19WAC1020 de Robert  Den-Haag

Het opbouwen

    

              

en dan staat er ook wat

   

 

                    

en daar was nog veel meer te zien

   

En dit waren de radio’s

 

 

Je kon er ter plaatsen nog eten ook, op naar de volgende veld dag

 

    

Met dank aan iedereen voor deze geslaagde dag.

Translate »